EBRD TAM BAS program – Bespovratna sredstva za ishođenje Okolišne dozvole (IPPC-a)

U mjesecu veljači ove godine, priprema se novi model sufinanciranja projekata zaštite okoliša, energetske učinkovitosti i uporabe obnovljivih izvora energije, u koju kategoriju ulaze i projekti izrade dokumentacije potrebne za ishođenje objedinjenih uvjeta zaštite okoliša IPPC. Sufinanciranje predmetnih projekata obavljalo bi se kroz suradnju između EBRD TAM/BAS programa, HAMAGa i Ministarstva poduzetništva i obrta. Očekuje se da bi sporazum o sufinanciranju bio potpisan početkom veljače, a ubrzo nakon toga bio bi objavljen natječaj za potencijalne korisnike tih sredstava.

EBRD TAM BAS – PROGRAM ZA PRUŽANJE USLUGA POSLOVNOG SAVJETOVANJA
osnovan je u cilju podupiranja razvoja malih i srednjih hrvatskih poduzeća.

CILJEVI BAS PROGRAMA:

  • Pomaganje malim i srednjim hrvatskim poduzećima u korištenju najboljih hrvatskih i inozemnih konzultanata te finacijska potpora takvim savjetodavnim i konzultantskim aktivnostima.
  • Potpora razvitka hrvatskih konzultanata i onih hrvatskih ustanova koje podupiru razvoj malih i srednjih poduzeća.

EBRD TAM BAS PROGRAM nudi:

  • Pomoć u izboru najprikladnijih hrvatskih ili inozemnih konzultanata za rješavanje konkretnih poslovnih problema i provođenje specifičnih konzultantskih zadataka.
  • Pokrivanje do 50% troškova poduzeća za konzultantske usluge (bez uključenog PDV-a). Iznos jednokratne uplate, ograničen je na visinu od 10.000,00 eura.

Kontaktirajte nas za više informacija i sretno!