Bespovratne potpore za proizvodnju i ulaganje u opremu

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić predstavili su prvi poziv za privlačenje bespovratnih sredstava iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014. – 2020. namijenjen malim i srednjim poduzetnicima za izgradnju proizvodnih kapaciteta i ulaganja u opremu.

Bespovratne potpore dodjeljivat će se putem trajno otvorenih Poziva na dostavu projektnih prijava, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava u ukupnoj vrijednosti gotovo 1,2 milijarde kuna, a radi se o najvećem iznosu bespovratnih potpora koje su do sada bile dostupne malim i srednjim poduzetnicima.

Poduzetnici će moći dobiti bepovratne potpore od minimalno 500 000 kuna za opremanje te do maksimalnih 15 milijuna kuna za izgradnju proizvodnih pogona.

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću otvoreno je na eSavjetovanje mrežnoj stranici Ministarstva poduzetništva i obrta od 30.12.2014. do 20.01.2015. godine.

Svi potencijalni prijavitelji mogu pristupiti javnoj raspravi uz obaveznu registraciju putem sljedeće poveznice: eSavjetovanje.

Prezentacija