Edukacija o IPARD fondu, Krk

ipard edukacija adviso

Turistička zajednica otoka Krka u suradnji s tvrtkom Adviso iz Rijeke organizira radionicu o mogućnostima korištenja EU pretpristupnih fondova. Edukacija će se, doznajemo od direktora TZO-a Krk Ivice Bogovića, održati u četvrtak, 8. studenog u Velikoj vijećnici Grada s početkom u 17 sati. Sudionici radionice tom će prigodom dobiti sve potrebne informacije o mogućnostima apliciranja na postojeći IPARD pretpristupni fond, odnosno mjeru 302 – Diversifikacija i razvoj ruralnih gospodarskih aktivnosti. Navedeni program omogućuje 50-postotni povrat sredstava uloženih u sektoru ruralnog turizma, tradicijskih obrta, izravne prodaje, usluga, prerade u poljoprivrednim gospodarstvima te obnovljivim izvorima energije.

Organizatori radionice ističu kako bi se za otočane vrlo zanimljivim i korisnim mogle pokazati mogućnosti koje se u sklopu IPARD-a otvaraju financiranju izgradnje novih smještajnih kapaciteta, njihove rekonstrukcije i opremanja. Korisnici tih programa u mogućnosti su dobiti bespovratna sredstva za izgradnju i opremanje smještajnih kapaciteta potrebnim materijalima, opremom ili uređajima, ili pak za subvencioniranje izgradnje solarnih elektrana na krovu (s ciljem dobivanja statusa povlaštenog proizvođača električne energije).

U ovim kriznim vremenima prilika za subvencioniranje u polovici ukupnih sredstava ne predstavlja malu stvari i svakako je vrlo interesantna za brojne pojedince, ali i za otok Krk kao turističku destinaciju, kako kroz poboljšanje ponude smještajnih kapaciteta, tako i kroz produžetak same turističke sezone i bookinga, naglasio je Ivica Bogović.

M.T. – Novi list