Poljoprivrednici, saznajte sve o otvorenim natječajima za Mjeru 4 na besplatnim radionicama Advisa i LAG-a Istočna Istra!

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je dugo isčekivane natječaje za Mjeru 4, s time da u ovom valu natječaja OIE nisu predmet sufinanciranja.

Otvorena su 3 natječaja i to za operacije:

4.1.1. restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava

4.1.2. zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva

4.2.1. povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima – prerada i marketing

Uvjeti prihvatljivosti

Osim što gospodarstva moraju biti upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava i imati podmirene financijske obveze prema državi, uvjet prihvatljivosti je stručna sprema nositelja te ekonomska veličina gospodarstva.

Za ulaganja u sektoru voća, povrća i cvijeća (4.1.1. i 4.1.2. ) godišnja ekonomska veličina gospodarstva ne smije biti manja od 6.000 €, a u svim ostalim sektorima taj je minimum 8.000 €.

Također je novost i prijava putem online aplikacije AGRONET, koja zamijenjuje dosadašnju praksu prijave na natječaj putem pošte već istu morate prijaviti putem navedene aplikacije.

mjera 4

Kako biste dobili odgovore na natječaje koji traju do 10.04.2015., u suradnji s LAG-om Istočna Istra pripremili smo besplatne radionice!

Edukacija će se održati 10.veljače 2015. u vijećnici Općinskog vijeća Općine Sveta Nedelja s početkom u 17:30 sati.

Zbog bolje organizacije molimo da prijavu izvršite na telefon 052/851-173 ili na e-mail [email protected] do ponedjeljka 9. veljače 2015. godine.

Edukacija je besplatna za sve sudionike.

Program:

klkl